::: Početna ::: Oblasti ::: Autori ::: Svi citati (bez slike) :::
Citati iz oblasti:

Poezija

Strana: 1


Grešio sam mnogo, i sad mi je žao i što nisam više, i što nisam luđe jer, samo će gresi, kada budem pao biti samo moji – sve je drugo tuđe. Grešio sam mnogo, učio da stradam leteo sam iznad vaše mere stroge grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam svojim divnim grehom da usrećim mnoge. Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće grešio i za vas, koji niste smeli, pa sad deo moga greha niko neće a ne bih ga dao – ni kad biste hteli.
Duško Trifunović


:::Za ženu priznajem samo kurvu Poštene nek se ne naljute, Jer zbog njih izgubih svu radost svoju, Zbog njih izgubih svoje pute. Kurva mi dade sve što joj tražih Sve slasti jedne žene I nikad ne pokuša da mi ukrade Ni delić uspomene. Uvek je volela da me nađe Okružena čašama vina I nikad ne pokuša da se snađe Da bi sa mnom dobila sina. Za ženu priznajem samo kurvu, poštene neka se ne naljute…
Sergej Aleksandrovič Jesenjin


:::Čuj, reći ću ti svoju tajnu: ne ostavljaj me nikad samu kad neko svira. Mogu mi se učiniti duboke i meke oči neke sasvim obične. Može mi se učiniti da tonem u zvuke, pa ću ruke svakom pružiti. Može mi se učiniti lepo i slatko voleti kratko za jedan dan.
Desanka Maksimović


:::Važno je, možda, i to da znamo: čovek je željan tek ako želi. I ako sebe celog damo, tek tada i možemo biti celi. Saznaćemo tek ako kažemo reči iskrene, istovetne. I samo onda kad i mi tražimo, moći će neko i nas da sretne.
Miroslav Mika Antić


:::Strana: 1

Izrada:
SK PROGRAMI