::: Početna ::: Oblasti ::: Autori ::: Svi citati (bez slike) :::
Citati iz oblasti:

Sujeta

Strana: 1


Prazna burad najviše se čuju.
Francuska poslovica


:::Čovek koji voli jedino samoga sebe ništa ne mrzi toliko koliko da bude sam.
Blaise Pascal


:::Čuvaj se siromaha koji se obogatio i seljačine koji je postao šef.
Nepoznat autor


:::Ti ne cijeniš ni svoje rođene sposobnosti. Umjesto savjesti tebe može da peče samo povrijeđena sujeta, jer jedino ona uvijek i u svemu progovara iz tebe i diktira tvoje postupke.
Ivo Andrić


:::Tamo gde su onoga dana stali, ostao je njegov ponos, njen inat, prokockana šansa i jedno obećanje. Imali su sve, a izabrali su ništa.
Nepoznat autor


:::Ti ništa i ne želiš i ničemu se ne raduješ. Ti čak nisi ni zavidljiv, ali ne od dobrote, nego od bezgranične samoživosti, jer ne primjećuješ tuđu sreću kao ni tuđu nesreću. Tebe ne može ništa ganuti ni pokrenuti.
Ivo Andrić


:::Volela je ona njega. Voleo je i on nju. Zaista, bili su slabi jedno na drugo. Imali su toliko prilika priznati to, a nikada nisu. Ponos im je bila najveća prepreka čak i onda kada je ulog bila ljubav, izabrali su ništa.
Nepoznat autor


:::Ni do čega tebi nije stalo, i ti stvarno niti voliš niti mrziš, jer i za jedno i drugo treba bar za trenutak izići iz sebe, izložiti se, zaboraviti, prevazići sebe i svoju sujetu. A ti to ne možeš; niti ima stvari za koju bi ti to učinio, sve i kad bi mogao. Tebe tuđi jad ne može ni da dirne a kamoli da zaboli; pa ni tvoj rođeni, samo ako laska tvojoj sujeti.
Ivo Andrić


:::Strana: 1

Izrada:
SK PROGRAMI